Dolge

AvatarTraim si asta ne ocupa tot timpul

NEXT into B-EST

S-a terminat NEXT. S-au decernat si premiile NEXT. Astazi a vuit si presa. Tardiv de tarziu.
Dar tot raul spre bine. Asa ca tot astazi, 14 ale lunii, a inceput B-EST.
In presa subtire amintit. Doar 9am, Hotnews, antena1.ro si cateva bloage s-au indeletnicit cu trambitarea evenimentului peliculos. Evident reteta de la NEXT e testata, brevetata si va fi aplicata cu succes si in acest caz: dupa decernarea premiilor se va face bilantul si publica in ziar, constituind-se astfel in necrologul festivalului.
Ce se intampla inainte de inceperea festivalului, pe tot parcursul sau, cum isi va atrage public, ce trateaza si de ce trateaza, sunt detalii, in genere aflate in custodia cinefililor. Publicul larg, platitor de bilet la "Rambo se intorce. Botox invinge", nu este interesat de asa ceva, prin urmare spatiul acordat va fi unul restrans. Cu un format invariabil: "Festivalul X si-a desemnat aseara castigatorii + acestia sunt: lista cu liniute + sinopsis pt filmul castigator + invitatul Y a comentat pt ziarul nostru...", articolul se va axa fix pe decernarea premiilor.
Dar sa revenim la B-EST, aflat in acest an la a 4-a editie. Puternic cosmopolit, B-EST va fi probabil, la fel ca si anul trecut, un festival calm, cu povesti lungi si frumoase, cu multe scaune goale, cu miros specific de cinematograf, cu aer de cinemateca si, pe alocuri, gesturi de Academie.
8 lei biletul, la Scala.
Si daca tot veti fi fascinati de coloana sonora a site-ului, sa nu mai amagim neuronii si sa dam si raspunsul: